October 27, 2009

POLÍTICA Y POLÍTICOS

Leo todos los meses Historia y Vida, la política culmina en un Maquiavelo Económico, como la pintura en Picasso.

y xaparro, ¿que Zapata sólo ocupaba el lugar que pisaba y cuando lo pisaba? Que quieren desplazarte, barrerte los pies y quitarte hasta el suelo de cristal que pisas.

Un panel, una cárcel, un látigo, una capataz...¿en qué gasto yo mi dinero? No somos de izquiZPdas ni de derePPchas, sino de si tenemos dinero o no.

Los partidarios de ZP están zunzuneando y zigzagueando y a menudo encizañando y ahora cizallando.

Y el abecedario empezará por Z (zabecedario...y terminará en A).

PSOE + ETA = PTA ETA = PTA - PSOE ¡¡PERO AHORA VAMOS A POR EL EURO!!¡La política es el arte de lo posible o la gestión de la impotencia!

El poder se tiene para enriquecerse y desbancar a otro superior que tiene más poder que tú, con la invención del dinero poco sabían los griegos del poder social que iba a generar y de las luchas económico-políticas de las empresas por el Botín.

El rey Lear murió de Alzheimer, quizás el desenlace de la política sea el Alzheimer. Tantas horas buscando la jugada ganadora, el desconfiar hasta de los más allegados, el aplastamiento y la tenaza final del contrincante que no se puede superar suponga una profunda depresión en un Hoyo.

Les persones puntuals no arriben tard. A la tardor, molts arbres perden les fulles.

Es diu que una persona castellana és sorda com una tapia quan és molt sorda. O que se hace el sordo. O que es un viejo castellano sordo selectivo. Una tapadora és una tapa d´una cassola, d´una olla o d´un altre recipient de bocca amplia. Quan una olla bull, el vapor aixeca la tapadora. Es diu que una persona o una cosa és una tapadora si serveix pera encobrir...Es diu que una persona se´n va o fuig per le tangent si no vol parlar d´un tema o aceptar una responsabilitat montillera, que afecta tanto a Isabel como a Fernando.

Tot i així, Els espanyols-nhois no han ocupat un espai important en una segona etapa. Podem fer res, en primer, segon y tercer lloc, ganharemos.../ ens perdoni si de vegades li fem que es trobi amb casos de circularitat...

Guanyar algú en una lluita, en una competició, en un joc. Vencer una persona més gran en una partida d´escacs fa il-ilusió. Diem que una persona venç un obstacle o una dificultat quan aconsegueix de dominar-los, quan els sobrepassa o els soluciona. ¡Buuu...que no haces los deberes!

Éste es el any del vuit, del vuitanté. La vuitena part de España és Catalunya. O no. Quan la votació és favorable a un polític és que aquest té més vots que els altres. A les eleccions, sempre hi ha votants indecisos, que no saen a qui votar. Quan s´escull el delegat d´una classe, tots els alumnes voten. Un vot és l´opinió que dóna una persona quan es fan eleccions, quan s´ha de decidir alguna cosa en assemblea, etc. Després d´unes eleccions, s´han de comptar els vots. Els religiosos fan vots a Déu, a la mare de déu o a algunt sant, de pobresa, de castedat i d´obediencia.

Una unió és una associació de persones que tenen uns mateixos interessos i que es dediquen a les mateixes coses. Si unim dues o tres cordes, en farem una de més larga. Les linies d´avions uniesen els països. Quan dues persones s´uneixen en matrimoni, es casen. Unitat et univers.

Un utillatge és un conjunt d´eines o d´instruments que són necessaris per a fer una feina. Els pinzells, les pintures i les teles formen part de l´utillatge d´un pintor. La utilitat és la característica del que és util. La utilitat quen pló és evident. Servei o benefici que proporciona algú o alguna cosa. El plastic té moltes utilitats.

Si la tropa fa un moviment´tactic es mou de la millor manera per a combarte. La táctica és el conjunt de coneixements i de regles para dirigir una batalla o les diverses operaçóns militars en una guerra. Es diu que una persona actua amb táctica si sap fer les coses de la millor manera per a obtenir el que vol.

A ningú no li agrada que li tafanegin les seves cartes. Una taifa era cada una dels petits regnes que es van formar quan es va dividir el califat musulmá de Córdova, al secle XI. Una persona té talent si és intel.ligent i sap fer molt bé una cosa determinada. Talós-ssa= Que es poc intel-ligent, que sap fer molt poques coses. A una persona talossa li costará conducir una Casa.

No comments:

Post a Comment